Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista

03.07.2020 | Blogi

Taloushallinnon ammattilaisten keskeinen tehtävä on luoda yrittäjälle tilaa, jotta tämä voi keskittyä ydinliiketoimintansa pyörittämiseen hallinnollisten töiden sijaan. Mitä kaikkea yrityksen tai organisaation pitäisi osata huomioida tilitoimistoa ja taloushallinnon kumppania valitessa?

Toimiva taloushallinnon kumppanuus on yrittäjän arjen peruspilareita. Taloushallinnon luovuttaminen osaaviin käsiin voi parhaimmillaan tarjota eväät liiketoiminnan kasvun ja kannattavuuden luontiin, yrityksen toimialasta ja koosta riippumatta.

Syvällinen taloushallinnon kumppanuus on paljon muutakin kuin pakollisten kirjanpitorutiinien hoitoa. Tilitoimistosi voi esimerkiksi auttaa ja tukea liiketoimintasi kehittämisessä, ennakoida toimialasi muuttuvia markkinoita ja liiketoimintasi kestävyyttä sekä neuvoa esimerkiksi yrityshallintoon ja verotukseen liittyvissä kimuranteissa kysymyksissä.

Näistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden

Valtakunnallisena toimijana pitkään ja monipuoliseen kokemukseemme nojaten ja asiakkaidemme palautteisiin perustuen olemme tunnistaneet muutamia piirteitä, joita suomalaisyritykset nimeävät toimivan taloushallinnon kumppanuuden perustaksi. Tässä blogissa jaamme kanssanne niistä muutamia.

Laaja-alainen vahva taloushallinnon substanssiosaaminen

Tilitoimiston toiminnan ydin on motivoitunut ja osaava henkilöstö. Kestävän tilitoimistoliiketoiminnan rakentamisessa osaamisen kehittäminen ja ylläpito ovat erittäin tärkeässä roolissa. Suomessa ei kuitenkaan ole minkäänlaisia pätevyyteen liittyviä säädöksiä tilitoimiston perustamiseen liittyen. Siksi on todella tärkeää varmistaa, että tilitoimistokandidaatilta löytyy paitsi riittävä ammattitaito, myös edellytykset sen ylläpitämiseen.

Kasvollinen palvelu ja kommunikointikyky

Joillekin tilitoimiston sijainnin merkitys on digitaalisten työkalujen ja parantuneiden yhteyksien myötä menettänyt merkitystään. Toisille taloushallinnon kumppanin sijaitseminen omalla paikkakunnalla on toimivan kumppanuussuhteen edellytys. Se, kumpi vaihtoehto Sinulle parhaiten sopii riippuu pitkälti itsestäsi. Tärkeintä on kuitenkin edelleen se, kuinka koet asiantuntijoidesi olevan käytettävissäsi. Saatko häneen yhteyden silloin, kun tarvitset apua? Entä koetko hänen ymmärtävän juuri sinun liiketoimintaasi?

Digitalisaation hyödyntäminen

Työn automatisointi ja digitalisointi eivät ole taloushallintoalalla uusia asioita. Suhtautuminen digitaalisen taloushallinnon suomiin mahdollisuuksiin kuitenkin vaihtelee erittäin paljon. Siksi toimivaan taloushallinnon kumppanuuteen voidaan katsoa kuuluvan myös sen, että taloushallinnon ammattilainen suosittaa ja tarjoaa asiakkaan käyttöön sopivat ja tarpeelliset digitaaliset järjestelmät sekä tukee niiden käytössä.

Kiinnostavatko taloushallinnon polttavat aiheet?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat jatkossa koonnin tämänkaltaisista artikkeleistamme sekä tiedon taloushallinnon keskeisistä ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.

Taloushallinnon aiheita käsitteleviä asiantuntija-artikkeleitamme tuottavat muun muassa talouden, juridiikan ja verotuksen erikoisasiantuntijamme.

  • Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä. Voit perua uutiskirjetilauksesi helposti milloin vain.