Näin saat taloushallinnon digitalisoinnin onnistumaan rakennusalalla

17.04.2020 | Blogi

Kun rakennusyritys siirtyy hyödyntämään digitaalista taloushallintoa, muutos on merkittävä. Kyse ei ole vanhojen dokumenttien viemisestä sähköiseen muotoon, vaan tarvitaan koko ajattelutavan muutos, uudenlaista osaamista sekä tarkoituksenmukaisia järjestelmiä.

Saavutettavissa olevat hyödyt korvaavat kuitenkin kaiken vaivannäön moninkertaisesti. Digitaalisen taloushallinnon tavoitteena on tehdä prosesseista mahdollisimman sujuvia, tehokkaita ja tarkoituksenmukaisia. Näin taloushallinto pystyy tarjoamaan paremmat työkalut yrityksen toiminnan tehostamiseen ja kehittämiseen. Digitalisoitumisen myötä taloushallintoa saadaankin liitettyä yhä kiinteämmäksi osaksi liiketoimintaa ja hallintoa.

Rakennusyrityksen taloushallinnon digitalisoimisella saavutettavia hyötyjä ovat mm.

  • Ajan ja kustannuksien säästö
  • Laadun paraneminen
  • Reaaliaikainen tiedonsiirto ja tilanteen hallinta
  • Tietojen toimittamisen ja hallinnan helppous
  • Paperittomuus – tietojen säilytys ja siirto on turvallista ja helppoa, kun säilytys ei vaadi enää tilaa eivätkä paperit ole vaarassa hävitä tai vahingoittua.

Digitalisointi kannattaa tehdä harkiten, suunnitelmallisesti ja osissa. Toimintaa tukevan järjestelmän valinta ja käytön opettelu maksaa itsensä takaisin ja tukee myös ajattelutavan uudelleensuuntaamista. Muutoksen läpivienti vaatii paitsi johtajuutta, myös ymmärrystä digitalisaation mahdollisuuksista ja sudenkuopista.

Vaikka taloushallinnon digiloikka hieman hirvittäisikin, alan asiantuntijoille nämä siirtymät ovat arkipäivää. Apua pyytämällä on mahdollista välttää yleiset virheet ja varmistaa, että siirtyminen digiaikaan sujuu mahdollisimman jouheasti.

Olemmekin kirjoittaneet oppaan rakennusalan yrityksille taloushallinnon digitalisoinnin tueksi. Maksuttoman Taloushallinnon digitalisointi rakennusalalla –oppaan pääset lataamaan täältä.

Kiitos kuvasta Scott BlakeUnsplash

Kiinnostavatko taloushallinnon polttavat aiheet?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat jatkossa koonnin tämänkaltaisista artikkeleistamme sekä tiedon taloushallinnon keskeisistä ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.

Taloushallinnon aiheita käsitteleviä asiantuntija-artikkeleitamme tuottavat muun muassa talouden, juridiikan ja verotuksen erikoisasiantuntijamme.

  • Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä. Voit perua uutiskirjetilauksesi helposti milloin vain.