Valitse sivu

Yrityksen kirjanpito

Yrityksillä on lakisääteinen velvollisuus kirjanpidon hoitamiseen, mikä asettaa kirjanpidon tekemiselle minimiedellytykset. Asiantunteva tilitoimistokumppani voi kuitenkin tarjota paljon enemmän: ammattiapu ja proaktiivinen palvelu kohottavat kirjanpidon yrityksesi menestystä tukevaksi toiminnoksi.

Pyydä tarjousOpas: näin tunnistat hyvän kumppanin

Nosta kanssamme yrityksesi kirjanpito seuraavalle tasolle

Yksinkertaisimmallaan yrityksen kirjanpito on pakollisten rutiinitoimenpiteiden hoitamista. Nämä rutiininomaiset prosessit voidaan suurilta osin myös automatisoida. Tällä tasolla tehtynä yrityksen kirjanpito täyttää sille laissa asetetut minimivaatimukset – kärjistettynä pitää siis yrittäjän pois vankilasta. Yrityksen kirjanpidossa lain edellyttämään minimiin tyytyminen ei kuitenkaan tarjoa yrityksen talouslukujen ymmärtämisestä kumpuavia hyötyjä. Asiantuntevan taloushallinnon kumppanin näkemyksellä rikastettu kirjanpito voi tarjota yritykselle huomattavia strategisia etuja.

Yrityksesi kirjanpidon kumppanina tuomme Sinulle lisäarvoa tarjoamalla lakisääteisen kirjanpidon lisäksi käyttöösi asiantuntijan näkemyksen, proaktiivista palvelua ja neuvonantoa, joka perustuu taloushallinnon osaamiseemme ja liiketoimintasi tuntemiseen kirjanpidon yksityiskohtien kautta.

Proaktiivisuus kirjanpidossa tarkoittaa meille uusien toimintatapojen etsimistä ja prosessien kehittämistä, yrityksesi liiketoiminnallisten tavoitteiden hahmottamista ja niiden tukemista kirjanpidon tiedolla sekä erilaisten liiketoiminnallisten muutosten talousvaikutusten ennakointia. Kirjanpidon ohessa teemme siis jatkuvasti työtä yrityksesi edun mukaisesti.

Tarjoamme yrityksen kirjanpitoon mm. seuraavaa:

  • Liiketoimintasi tunteva Sinulle nimetty kirjanpitä toimii yhteyshenkilönäsi
  • Yrityksen kuukausikirjanpito
  • ALV-laskenta ja kausiveroilmoitukset
  • Tilinpäätökset
  • Tuloveroilmoitukset
  • Sähköinen raportointi
  • Räätälöidyt graafiset raportit
  • Aina riittävät ja joustavat yrityksen kirjanpidon resurssit
  • Kirjanpitoaineiston arkistointi sähköisesti
  • Integraatiomahdollisuudet yrityksen omiin järjestelmiin

Anna yrityksen kirjanpito asiantuntijoidemme hoidettavaksi ja ota taloushallinnon liiketoiminnalliset hyödyt haltuusi. Meistä saat luotettavan kumppanin niin arjen rutiiniongelmien ratkomiseen kuin kokeneen taloushallinnon asiantuntijan osaamista vaativien kysymysten selvittämiseen.

Kanssamme yrityksesi kirjanpito ei ole pakkopullaa, vaan avain liiketoiminnan kehittämiseen.

Meiltä saat samassa paketissa sujuvan arjen yhteistyön kirjanpidon asioissa sekä asiantuntijanäkökulman, joka antaa yrityksellesi avaimia kasvuun. Kun yrityksesi tarpeet muuttuvat, myös meidän palvelumme joustavat sen mukana.

Yrityksen kirjanpito on luottamuslaji

Voit luottaa siihen, että toimimme aina lain mukaisesti ja yrityksesi edun turvaten. Haluamme olla juuri sellainen tilitoimistokumppani, jonka Sinun yrityksesi tarvitsee. Siinä on hyödyksi monipuolinen kokemuksemme taloushallinnosta palveluiden tuottamisesta ja erilaisille liike-elämän toimijoille, mutta olennaisen tärkeää on myös yhteinen tavoitteiden asettaminen ja luonteva vuorovaikutus.

Oma yhteyshenkilösi tuntee Sinun yrityksesi kirjanpidon ja liiketoiminnan

Meillä Sinua palvelevat yrityksellesi nimetyt taloushallinnon ammattilaiset, jolloin tiedät aina, keneen olla yhteydessä. Tiiviin yhteistyön myötä oma yhteyshenkilösi on aina ajan tasalla niin kirjanpitoosi ja liiketoimintaasi liittyvistä yksityiskohdista kuin suuremmistakin linjoista. Asiakastyytyväisyyskyselymme mukaan mallimme on ollut pidetty ja ammattilaisemme saavat vuodesta toiseen erinomaista palautetta omilta asiakkailtaan.

Yrityksen kirjanpito strategisesta näkökulmasta

Lakisääteinen kuukausikirjanpito ei välttämättä tuota yrityksen johdolle päätöksenteon kannalta olennaisia tietoja. Meillä proaktiivinen kirjanpito räätälöidään vastaamaan yrityksesi kannalta relevantteihin kysymyksiin ja tuottamaan ajantasaista tietoa yrityksesi johdon käyttöön.

Asiantunteva kirjanpitäjä auttaa ymmärtämään yrityksen kirjanpitoa ja tekemään oikeita päätöksiä

Tehtävämme on auttaa yritystäsi, oli sitten kyse kirjanpidon kiemuroiden avaamisesta tai liiketoiminnan kehittämisessä tarvittavista neuvoista. Osaamistamme kannattaa hyödyntää rohkeasti, sillä olemme olleet mukana hyvin monenlaisten yritysten arjessa ja kasvutarinoissa.

Harkitsetko taloushallinnon  ulkoistamista? Lue oppaasta, mitä kumppania valitessa kannattaa huomioida!

Luotettava tilitoimisto on yksi yrittäjän tärkeimmistä kumppaneista. Lataa opas, jossa kerromme, mistä tunnistat toimivan taloushallinnon kumppanuuden.

Niin ensimmäistä tilitoimistoa kuin uutta taloushallinnon kumppania etsiessä on tärkeää löytää itselleen sopiva kumppani.

Tämä opas on tarkoitettu kaikille yrittäjille ja liike-elämän toimijoille tueksi taloushallinnon kumppanin valintaan.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan

Artikkeleita taloushallinnosta

Hyödynnätkö kirjanpitäjäsi ammattitaidon koko potentiaalin?

Hyödynnätkö kirjanpitäjäsi ammattitaidon koko potentiaalin?

Parhaimmillaan kirjanpitäjä on paljon enemmän kuin ulkoistettu kirjanpito. Taloushallinnon ammattilaisen osaaminen ja arvokkaat neuvot voivat ... Lue koko juttu»

Tilinpäätösanalyysi voi olla hyvä apu yrityksen tilanteen kartoittamiseen ja tulevan viitoittamiseen

Tilinpäätösanalyysi voi olla hyvä apu yrityksen tilanteen kartoittamiseen ja tulevan viitoittamiseen

Yrityksen arjen pyörittämisen keskellä voi tuntua, että liiketoiminnan kehittämisen avuksi tarvitaan jotain, joka auttaisi näkemään pidemmälle ... Lue koko juttu»

Muistilista yrittäjälle: Ohjeet tilinpäätösaineiston kasaamiseen

Muistilista yrittäjälle: Ohjeet tilinpäätösaineiston kasaamiseen

Vaikka tilinpäätös tehdään joka vuosi, voi tilinpäätösaineiston kasaaminen tuottaa harmaita hiuksia tai ainakin epäröintiä, mitä kaikkea onkaan ... Lue koko juttu»

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Edustusta vai sittenkin markkinointia – mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Yrityksen verotuksen ymmärtäminen on yrittäjälle kannattavaa. Loppuvuodesta pikkujoulut ja erilaiset muistamiset nostattavat tilitoimiston ... Lue koko juttu»

Haluatko keskustella taloushallinnon ulkoistuksesta tai yrityksesi kirjanpidosta asiantuntijamme kanssa?

Asiantuntijamme ovat aina valmiina neuvomaan ja vastaamaan kirjanpitoon ja sähköisiin järjestelmäratkaisuihimme liittyviin kysymyksiisi. Ota rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään yhdessä minkälainen yksilöllinen taloushallinnon kokonaisuus sopisi juuri Sinulle.

Sara Helander

Sanna Mäkinen

Kiinteistö- ja rakennustoimialat
+358 44 700 8119
sanna.makinen@aallon.fi

Mikko Kesti

Aluejohtaja, Pohjois-Suomi
+358 40 514 1871
mikko.kesti@aallon.fi