Frameryn taloushallintoa hoidetaan proaktiivisena yhteistyönä

02.09.2020 | Referenssit

Framery Oy on voimakkaasti kasvava, äänieristettyjä puhelinkoppeja ja neuvottelutiloja valmistava ja markkinoiva yritys Tampereelta. Vuonna 2010 perustetun yrityksen tuotteista 90 % menee vientiin ja maailmalta löytyy kolme tytäryritystä. Framerylla työskentelee yhteensä n. 350 henkilöä, joista 280 Tampereella. Kaikki tuotanto ja kokoonpano tapahtuu Tampereen pääkonttorilla.

Aallon Groupin asiakas Framery on ollut vuoden 2017 helmikuusta alkaen. Framery Oy:n Group Controller Annamaria Sola taustoittaa yhteistyön aloitusta: ”Olimme tehneet Aallon kanssa yhteistyötä jo ERP:iä taloushallinnon näkökulmasta käyttöönotettaessa. Senhetkisellä tilitoimistollamme ei ollut kokemusta uudesta toiminnanohjausjärjestelmän käytöstä, jolloin päädyimme etsimään itsellemme uutta kumppania. Kilpailutuksen myötä uudeksi taloushallinnon kumppaniksemme valikoitui Aallon Group. Myös toisen tyytyväisen asiakkaan suosittelu puolsi valintaa.”

Tilanteeseen ja tarpeeseen sopivimmat ratkaisut yhteistyönä

Taloushallintoa hoidetaan useamman tekijän yhteistyönä: Osan taloushallintoon liittyvistä töistä, kuten palkanlaskennan, Framery hoitaa kokonaan itse. Aallon Group taas vastaa ostoreskontran hoidosta ja ostolaskujen maksusta, hoitaa osittain pääkirjanpitoa sekä huolehtii kuukausittaisesta konsernikonsolidoinnista ja sen raportionnista.

Tarpeisiin sopiva toiminnanohjausjärjestelmä ja asiantuntevat taloushallinnon kumppanit mahdollistavat Framerylle joustavan ja parhaalla mahdollisella tavalla palvelevan taloushallinnon kokonaisuuden. Edistyksellisten järjestelmien ja työvälineiden ansiosta samanaikaisesti tehty työ näkyy kaikilla osapuolilla reaaliaikaisesti, joten töiden jakaminen on helppoa.

Annamaria Sola on ollut kaikin puolin tyytyväinen yhteistyöhön Aallon Groupin kanssa: ”Aallon on ollut huomattavan halukas mukautumaan meidän tilanteeseemme, jossa hoidamme osan taloushallinnosta itse ja osan toisen kumppanin kanssa. Taloushallinnon johdon olemme halunneet pitää omissa käsissämme, ja Aallon asiantuntijat tukevat meidän tekemistämme todella ammattitaitoisesti tarpeidemme mukaisesti mutta silti hyvin proaktiivisesti.”

Oma tiimi takaa laadukkaan ja keskeytymättömän palvelun

Group Controllerina toimiva Annamaria Sola kiittelee myös Aallon tiimimallia hyvin toimivaksi: ”Olemme jo sen kokoinen yritys, ettei taloushallintomme voi olla yhden kirjanpitäjän takana, vaan siihen tarvitaan tiimi. Tiimi vastaa itse sisäisesti jäsentensä koulutuksesta ja he luonnollisesti huolehtivat lomatuuraukset ja keskeytyksettömät työnjaot tiimin sisällä. Aina on kuitenkin ollut selkeää ja sujuvaa olla tarvittaessa yhteydessä oman tiimin asiantuntijoihin ja asiat on saatu hoitoon nopeasti.”

Tiimi tuntee asiakkaansa liiketoiminnan ja tilanteen perusteellisesti, joka antaa erinomaisen pohjan kehittää liiketoimintaa proaktiivisessa yhteistyössä. ”Aallon on pysynyt kasvumme vauhdissa mukana erinomaisesti. Olemme saaneet tukea ja neuvoja esimerkiksi konsernin rakenteen muuttumiseen ja yrityksen kasvuun liittyen,” Annamaria Sola kertoo ja jatkaa: ”Teemme liiketoiminnalliset päätökset itse, ja tilitoimistomme tukee monissa tärkeissä kysymyksissä, joita on syntynyt liiketoimintakaupoista tai muusta. Tietotaito on ollut kaikin puolin hyvää ja saamme juuri meidän tilanteeseemme ja tarpeisiimme vastaavaa palvelua ja asiantuntijuutta.”

Kiinnostavatko taloushallinnon polttavat aiheet?

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat jatkossa koonnin tämänkaltaisista artikkeleistamme sekä tiedon taloushallinnon keskeisistä ajankohtaisista aiheista suoraan sähköpostiisi.

Taloushallinnon aiheita käsitteleviä asiantuntija-artikkeleitamme tuottavat muun muassa talouden, juridiikan ja verotuksen erikoisasiantuntijamme.

  • Tutustu tietosuojaselosteeseen tästä. Voit perua uutiskirjetilauksesi helposti milloin vain.