Valitse sivu

Taloushallinnon kumppanuus perustuu toimivalle kommunikaatiolle

02.09.2020 | Blogi

Tilitoimiston fyysisen sijainnin merkitys toimivassa taloushallinnon kumppanuudessa on digitalisaation ja toimivien etäyhteyksien ja -työkalujen myötä vähentynyt. Tavoitettavuuden ja kommunikaation merkitys ja tarve taas ei.

Asioiden hoitaminen ei välttämättä vaadi enää käymistä tilitoimistolla ja monia suorittavan työn rutiineja on pyritty tehostamaan osittaisella tai täydellä automatisoinnilla. Hetkellisesti saattaisikin tulla ajatelleeksi, että eikö koko kirjanpidon voisi hoitaa ohjelmistorobottien ja automaation tekemänä?

Kokonaisvaltaista taloushallinnon kumppanuutta

Meillä Aallon Groupilla on vuosikymmenien kokemus eri alojen erikokoisista asiakasyrityksistä: yhden hengen toiminimistä aina isoihin, satoja henkilöitä työllistäviin pörssiyhtiöihin saakka. Olemme saaneet olla mukana niin asiakasyritystemme kasvutarinoissa kuin seuraamassa liike-elämän ja sen digitalisaation kehitystä.

Vuosien aikana tapahtunut muutos on ollut valtavaa. Digitalisoitunut maailma pyörii kellonaikaan katsomatta ja etäisyydet ovat menettäneet merkitystään sähköisen kommunikoinnin myötä. Näin myös tarve reaaliaikaiselle taloustiedolle on lisääntynyt. Tietomäärän lisääntyminen on saattanut osaltaan jopa madaltaa kynnystä ja lisätä tarvetta lähestyä omaa, tuttua taloushallinnon asiantuntijaa aikaisempaa useammin. Tämän suuntainen kehitys on omiaan syventämään kumppanuussuhdetta omaan tilitoimistoon entisestään.

Kokemuksemme mukaan kestävä taloushallinnon kumppanuus pohjautuukin edelleen luottamuksellisiin, avoimiin ja tiiviisiin asiakassuhteisiin – aivan kuten tähänkin asti. Vaikka kommunikoinnin väylät ja muoto ovat paikoin muuttuneet, kohtaamisen ja kommunikoinnin tarve ei ole vähentynyt.

Luottamus taloushallinnon kumppaniin mahdollistaa avoimuuden

Taloushallinto on aina ollut – ja me uskomme, että se tulee varmasti säilymään – luottamusbisneksenä. Oman kirjanpitäjän kanssa saatetaan käydä läpi sellaisia asioita, joista ei välttämättä keskustella edes kaikkein lähimpien ystävien tai perheenjäsenten kanssa. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että oma tilitoimisto koetaan luottamuksen arvoiseksi.

Luottamuksen rakentumisessa keskeisiä tekijöitä on, koetaanko tilitoimiston tarjoaman tuen olevan helposti tavoitettavissa. Onko taloushallinnon asiantuntijasi saatavilla, kun tarvitset apua tai jokin poikkeustilanne yllättää? Entä ymmärtääkö hän riittävästi juuri sinun liiketoimintaasi tarjotakseen neuvoja ja vastatakseen mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin?

Tuttu tiimi ja nimetyt asiantuntijat kasvollisen tilitoimistopalvelun pohjana

Kasvollinen tilitoimistopalvelu on Aallon Groupille sydämenasia. Riippumatta yrityksesi koosta, toimialasta tai liiketoiminnan vaiheesta, nimeämme Sinulle aina oman asiantuntijan tai asiantuntijatiimin. Asiakkaanamme tiedät aina, kenen vastuulla esimerkiksi yrityksesi kirjanpito tai palkanlaskenta on. Tiedät myös aina, kehen olla yhteydessä, kun hoidat mitä vain talouteesi liittyviä asioita tai tarvitset neuvoja ja tukea liiketoimintaasi.

Asioitpa sähköisten yhteyksien välityksellä tai vierailet toimistollamme, voit luottaa siihen, että asiantuntijallasi on ajantasaisin tieto niin yrityksesi ja toimialasi tilanteesta kuin liike-elämän toimintaympäristön viimeisimmistä muutoksista.

Kiitos kuvasta bruce marsUnsplash

Milloin kannattaisi valita tilitoimisto, joka ymmärtää yrityksesi toimialaa?

Lue oppaasta, millainen merkitys tilitoimiston toimialaosaamisella on

Oppaassa tarkastellaan, mitä hyötyä tilitoimiston toimialatuntemuksesta voi olla ja mikä on toimialatuntemuksen rooli ylipäätään taloushallinnon ulkoistuksessa. Lisäksi nostamme tarkempaan käsittelyyn kuusi toimialaa, joissa tilitoimiston toimialaosaamisesta on merkittävää hyötyä.

Opas tilitoimistokumppanin valintaan